iznik rehber logo
  • 4999434iznik.jpg İznik Çinileri | Çininin Başkenti İznik
  • 2017703iznik.jpg İznik | Altın Şehir, Din Dünyasına, Bilim Dünyasına Yön Veren Medeniyetler Başkenti
  • 2504445iznik.jpg İznik | İznik Havadan
  • 9504259iznik.jpg İznik 1880 | 1880 İznik Genel Görünümü
  • 0519623iznik.jpg 2012 İznik Genel Görünümü - Foto Uysal | 2012 İznik Genel Görünümü - Foto Uysal
  • 6368726iznik.jpg İznik Sahili | Fotoğraf: Ahmet Demir
  • 4999419iznik.jpg İznik | Hüseyin Fethi Balcı
  • 4999383iznik.jpg İznik | Hüseyin Fethi Balcı
iznik rehber logo
İZNİKREHBER
YAZARLAR
recep-bozkurt.jpg

"28 Kasımlar ve Yüzbaşı Hasan Tahsin ..."
Recep Bozkurt Selda Meriç İsmail Özgören Serdar Aydın Hasan Küçükkoçum Hüseyin Fethi Balcı
HABER ARA

Yıllara Göre Görüntüle
İZNİK HAVA DURUMU
SİTE İSTATİSTİKLERİ
Şu an: .......... 7
Bugün: ......... 737
Dün: ............ 31913
Toplam: ....... 332519602
IP: ....... 3.146.105.194
TANITIMLAR
BİZİ TAKİP EDİN
HABERLER
Sponsor Alanı
haber ayrıntı üst

Sağlıklı Beslen, Hareket Et, Obezite Olma

Tarih: 12 Eylül 2014

İznik Toplum Sağlığı Tabibi Dr.Yusuf Aydemir Halk Sağlığı Haftası nedeni ile açıklama yaptı. Aydemir “ Halk Sağlığı'nın önemini vurgulamak amacıyla; her yıl Eylül ayının ilk haftası, “Halk Sağlığı Haftası” olarak çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu yıl 8-12 Eylül 2014 tarihleri arasında kutlanacak olan Halk Sağlığı Haftası’nın teması Bakanlık tarafından “Sağlıklı Beslen, Hareket Et” olarak belirlenmiştir. Bu hafta kapsamında halk sağlığının ve koruyucu hekimlik hizmetlerinin önemi vurgulanmaktadır. Halk sağlığı açısından en önemli amaç, toplumun sağlığını hastalanmadan önce koruyabilmek, basit tedbirler ve önlemlerle doktora, ilaca gereksinim duymadan sağlık sorunlarını atlatabilmesini sağlamaktır.” Dedi.

Sağlıklı Beslen, Hareket Et kapsamında konuşan İznik Toplum Sağlığı Merkezi Tabibi Dr. Yusuf  Aydemir  Obeziteye dikkat çekerek “Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır. Obezitenin başlıca nedenlerinin, yanlış beslenme ve fiziksel hareketsizliktir. Minimum Hastalık Riski , Maksimum Sağlık diyerek  Yeterli ve Dengeli Beslenme, Düzenli Fiziksel Aktivite , Sigarasız Yaşam , Stresten Uzak Durma , Düzenli Sağlık Kontrolü şarttır. Optimal sağlık için yaşamın her döneminde Yeterli ve Dengeli Beslenme temel unsurdur.” dedi .

Sağlıklı beslenmenin yeterli ve dengeli beslenme olduğunu ifade eden İznik Toplum Sağlığı Merkezi Tabibi Dr. Yusuf Aydemir, “Vücudumuzun tüm besin maddelerine ihtiyacı vardır. Tek taraflı beslenmek yani sadece protein veya karbonhidratla beslenmek yanlıştır. Dengeli beslenerek vitaminler, mineraller ve lifler gibi önemli besin maddelerinden de almış oluruz.İznik Toplum Sağlığı Merkezi olarak ilçemizde  sağlığın korunması ve geliştirilmesi ile ilgili çalışmalar devam etmektedir. Toplumu bilinçlendirmek amacıyla okullarda, halk eğitim merkezlerinde, Kuran kurslarında, cezaevinde sağlıklı beslenme, obezite, diyabet ve tuz konularında seminerler verilmektedir. Yılın belli günlerinde standlar kurularak boy -kilo taraması ve Diyet önerilerinde bulunulup afiş ve broşürler dağıtılmaktadır. Diyabet hastalığı için halkımızdan kan şekeri ölçümü yapılarak yönlendirme yapılmaktadır. Okullardaki ufak yaştaki çocuklarımıza bu konular hakkında eğitim seminerleri verilmektedir. Güne kahvaltınızı yaparak başlayın. Gece boyu gıda alımı olmadığından beyninizin Sabah kalkınca enerjiye ihtiyacı vardır. Öğünlerinizi önceden belirleyiniz.Mümkünse yediklerinizi 3 ana öğün, 3 ara öğüne bölün az ve sık beslenin. Bol su için (10-12 bardak), yiyecekleri iyice çiğneyin. Her yemek yediğinizde midenin 1/3’ünü boş bırakın. Tam olarak dolu mide sağlığımızın zaman içinde bozulmasına, erken yaşlanmaya neden olur. Midenizi katı gıdalarla doldurmayın. Katı gıdalarla dolu mide içeriğinin gerekli öz suyu her tarafa dengeli ulaştırması güçleşir ve sindirim zorlaşır. Düzenli yemek yiyenler daha dengeli ve sağlıklı beslenmekte ve ideal kilolarını korumaktadırlar. Meyveler yemeklerden 30 dakika önce veya 3 saat sonra alınmalıdır. Mide doluyken alınan meyveler midede kalıp besin değeri kaybolup orada mayalanacağı için bütün sindirim sistemimizi yorar.” Dedi.


Kaynak: Emir Rahmi Tansök

Bu haber 2138 kez görüntülendi.

HABER FOTOĞRAFLARI

0536169iznikrehber1.jpg
Sponsor Alanı
cinici haber içi
TANITIMLAR
5923426sahin.gif 5923765mavicini.gif 11462062294626temelcopy.gif Çokran 2298993tetik.gif Çetin Telekom
iznik rehber logo
Hüseyin Fethi Balcı İZNİK / BURSA
Tel: +90 531 868 0400